Een afbeelding laat meer zien dan 1.000 woorden.

Bijgewerkt: 2 jun 2020


Als je als bedrijf of ondernemer meer van jezelf wil laten zien op social media, dan kun je gebruik maken van een infographic. Een infographic zijn tekst en afbeeldingen samengebracht tot een geheel met als doel om op een snelle en duidelijke manier informatie over te brengen. Er worden bijvoorbeeld grafieken, afbeeldingen of schema's weergegeven. Daardoor kun je snel in één oogopslag de informatie zien. En is toegankelijker dan wanneer je deze in een kale tekstvorm zou laten zien.

Want:

- Kleurrijke afbeeldingen worden 80% sneller bekeken.

- Het kost 1/10 van een seconde om een idee te krijgen van een afbeelding.

- Mensen onthouden 80% van wat zij zien en 20% van wat zij lezen.

De hoeveelheid informatie die wij per dag aangeboden krijgen, stijgt enorm snel. En juist door de toename van informatie ontbreekt het vaak aan tijd om dit eens rustig te lezen. Alles moet snel. Infographics kunnen enorm effectief zijn om hierop in te spelen. Veel mensen zijn visueel ingesteld en zullen sneller een afbeeldingen bekijken dan een stuk tekst lezen.

De voordelen van een infographic

Met een infographic bestaande uit een kort overzicht van “goed om te weten”-punten heb je sneller de aandacht van de lezer. Een visueel aantrekkelijke post op social media wordt sneller gelezen dan een link of een stuk tekst. Niet iedereen heeft tijd of zin om (lange) artikelen te lezen. Ook is een infographic als JPEG of PNG bestand te bewaren zodat de lezer de infographic dit als afbeelding kan invoegen op zijn Facebook-tijdslijn of op Twitter. Afbeeldingen vallen namelijk sneller op in de timeline en er wordt meer op geklikt dan op “gewone” posts.

Dus publiceer regelmatig infographics met informatie die aansluit bij de behoefte van jouw klanten en creeer hierdoor meer naamsbekendheid online.

Wil je ook een infographic laten maken? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op