Tool tip: Waze

Bijgewerkt: 2 jun 2020


Voor iedereen die vaak onderweg is, een drukke agenda heeft (maar geen secretaresse) is de Waze verkeers- en navigatieapp echt een uitkomst. Je maakt gebruik van real-time verkeersinformatie die andere delen via dezelfde app. Zo weet je precies wat jouw (bijna) exacte aankomsttijd is. Waar staan de files? Zijn er controles of moet ik opletten voor een voertuig dat langs de snelweg stil staat?

Je kunt hiermee tijd besparen door de meest effectieve route te rijden. En brandstofkosten besparen omdat je kunt zien waar de brandstop het goedkoopst is. Zelf draag je ook bij aan verkeersinformatie. Je kunt doorgeven via de app waar een ongeval is gebeurd, of er controles zijn.

Wat ook ideaal is, is dat je je afspraak een berichtje kunt sturen wanneer je vertrekt en wat jouw aankomststijd is. De ontvanger kan precies zien waar jij bent en hier rekening mee houden (door bijvoorbeeld nog net dat taartje te kunnen halen bij de bakker om de hoek). En je hoeft nooit meer te bellen naar huis als je weer eens vast staat in de file.

Nog even op een rijtje: - Live routes gebaseerd op de huidige verkeerssituatie en de meldingen gemaakt door andere Wazers. - Door gebruikers gerapporteerde meldingen (bijv. wegafsluitingen, files, politiecontroles etc.) - Volledig gesproken navigatie - Automatisch nieuwe route berekenen als de verkeerssituatie veranderd - Stuur je real-time rit & aankomsttijd aan de personen waarmee je hebt afgesproken - Vind de goedkoopste tankstations onderweg. - Zie de verwachte aankomsttijd van anderen op weg naar dezelfde bestemming. - Kan gekoppeld worden aan jouw online-agenda zodat je op tijd een reminder krijgt wanneer je moet gaan rijden. Een kleine kanttekening: door langdurig gebruik van de GPS kan de levensduur van de accu drastisch verminderen. Maar..... Waze zal automatisch afsluiten wanneer je voor een langere tijd niet rijdt en de app op de achtergrond hebt.

Download de app via de AppStore of Google Play: https://www.waze.com/​


68 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op