8 'tips' voor een professionele PowerPoint

Bijgewerkt: 2 jun 2020


Wil je gegarandeerd succes bij jouw publiek? Pas dan deze 'tips' toe op jouw PowerPoint-presentatie.

1). Animaties

Gebruik het liefst op elke slide animaties. Doordat er vanuit elke hoek een afbeelding of tekst komt aangevlogen, houd je je publiek scherp. Er zijn genoeg verschillende animaties beschikbaar in PowerPoint om ze in een presentatie allemaal de revue te laten passeren. En met een goede snelheid zodat er zeker een verrassingseffect is.

2). Veel tekst

Mensen lezen graag en nemen hier zeker tijdens jouw presentatie de tijd voor, zodat jij een slok van je koffie, thee of water kan nemen. Misschien wel met een koekje erbij, want je hebt tijd zat als zij de lappen tekst tot zich nemen. Daarnaast hebben ze toch geen aandacht voor jou. Een presentatie is vooral lezen en niet luisteren.

3). Hand-out

Geef vooraf de volledige presentatie op papier. Dan kunnen ze dit alvast doorlezen, staan ze niet voor verrassingen. Ook dit is natuurlijk een fantastische afleidingsmanoeuvre, zodat je tijdens de presentatie zo min mogelijk aandacht krijgt.

4). Grafieken

Iedereen is dol op grafieken en tabellen, want deze onderbouwen jouw verhaal. Stop de grafieken vol met diverse informatie, zodat ze niet meer weten wat het is. Je wil graag vragen krijgen om uit te leggen wat er precies staat. En daar kun je dan rustig de tijd voor nemen. Of ze het dan nog snappen, dat is niet jouw probleem.

5). Bullet points

Bullet points kunnen gewoon niet ontbreken in een presentatie. Iedereen gebruikt bullets, dus waarom jij niet? En we gebruiken het al jaren dus het zal zeker wel een toegevoegde waarde hebben.

6). Verschillende lettertypes en kleurtjes

Mensen houden van afwisseling. Gebruik daarom in elke slide het liefst een ander lettertype en wissel daarin ook af met groottes. Hoe kleiner, hoe beter zodat de mensen achterin de zaal het niet kunnen lezen. Zie hiervoor weer punt 3.

7). Afsluiter

Sluit de presentatie altijd af met ‘Vragen?’. Je wil jouw publiek de gelegenheid geven om vragen te kunnen stellen aan het einde van de presentatie. Want tijdens het geven van de presentatie wil je zo min mogelijk gestoord worden. Geef dit ook aan het begin van de presentatie aan om dit te voorkomen.

8). Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een mooie toevoeging aan het geheel. Ook al zijn ze niet scherp of raar van kleur…. geen probleem. Het gaat immers om het verhaal….. wat ze lezen.

Uiteraard zijn dit juist niet de tips die jouw presentatie tot een topper maken. Helaas gebeurt het toch nog te veel in mijn ogen. Maar er is zoveel moois mogelijk met Powerpoint. Laat je eens verrassen !

Wees geen struisvogel en haal je kop uit het zand. Stap uit jouw comfort zone en probeer eens iets anders. Ik help je graag met de juiste tips en ontwerp ideëen!


64 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op