Presentatie creativiteit (2/2)

Bijgewerkt: 2 jun 2020


In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat PowerPoint niet de geschikte tool is om een presentatie vorm te geven. Je kunt er uiteraard heel veel mee doen maar dat komt op een later moment pas. Het is veel beter om op papier te beginnen. Want daardoor komt de creativiteit in jouw brein op gang en blijf je niet beperkt door je presentatietool.

Eerst is het van belang dat je de informatie die je wil gaan delen, uit je hoofd gaat halen. Dat kun je helemaal in 1x uitschrijven. Maar wat je ook kunt doen, is eerst brainstormen. Met alleen jezelf of juist met anderen. Wellicht kunnen anderen een andere blik hebben en jou juist helpen met nieuwe inzichten.

Dus.... Aan de slag! Men neme:

- post it plakkers

- stiften

- genoeg tijd en ruimte

- koffie of thee

Go! Alle ideeen en onderwerpen die je in je presentatie wil zetten, schrijf je op. Een idee/onderwerp per post it plakker = een slide. Schrijf maar raak. Wees niet zuinig met de plakkers. Blijf doordenken, daar komen de mooiste ideeen uit. Alles wat in je hoofd zit, moet er uit. En wat er niet op past qua tekst, past dus ook niet op je slide. #simpel

Nu ga je alle post-its sorteren. Welke passen bij elkaar? Kun je al een volgorde ontdekken of bepalen? Hoe kun je onderwerpen in elkaar over laten lopen? En misschien heb je dubbele, die kun je gelijk skippen en de papierbak in gooien.

Als je alles gesorteerd hebt, dan heb je een mooi overzicht voor je liggen (of aan de muur hangen). Kijk er goed naar, laat een dag liggen/hangen, kijk er nog eens naar en laat het bezinken. Zo zal meer en meer het verhaal duidelijk worden.

Als dit eenmaal op zijn plek ligt, dan kun je aan de slag in PowerPoint. Eén post-it per slide en probeer zo min mogelijk woorden op de slide te zetten. Maak een afwisseling met afbeeldingen, steekwoorden en icoontjes. Voor icoontjes kun je terecht op www.thenounproject.com. Hier zijn verschillende soorten icoontjes gratis beschikbaar die je naar eigen kleur kan aanpassen naar bijvoorbeeld jouw bedrijfskleuren.

Maak je afbeeldingen groot op de slide en plaats daarin tekst. Zorg er dan wel voor dat de tekst goed leesbaar is en niet wegvalt (qua kleur) in de foto. Of voeg vormen (cirkels in diverse maten en kleuren) toe die het geheel wat speels maken en vooral minder saai.

Probeer eens een andere lettertype en kijk wat het effect is (zeker in een afbeelding) in het geheel.

Hopelijk heb je nu meer inspiratie om van jouw PowerPoint iets leuks te maken! Trek gerust aan de bel als je nog meer inspiratie of tips kan gebruiken. Ik help je graag verder!


27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Icoontjes

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op