Sticky Stockfoto's

Bijgewerkt: 2 jun 2020


We maken veel gebruik van stockfoto’s, niet alleen in presentaties…. ook in onze social media uitingen. En sommige foto’s zie je net even iets te vaak voorbij komen. Waarschijnlijk komt het doordat ik er dagelijks mee bezig ben of ik zit gewoon te vaak op social media ;-)

Omdat een afbeelding meer zegt dan 1.000 woorden is het wel een aanrader om hier net even wat meer tijd in te steken. Een goede afbeelding grijpt de aandacht van de kijker. Het geeft een goede indruk waar de post verder over gaat en een afbeelding blijft langer in ons geheugen hangen dan tekst.

Een juiste en sterke afbeelding kan ook een emotie los maken. En emoties geven dopamine af in de hersenen die vervolgens weer helpen bij het onthouden en verwerken van informatie zegt dr. John Medina (moleculair bioloog en auteur van Brain Rules).

Voor mijn presentaties, social media visuals (ook deze ;-) en in het digitale visitekaartje gebruik ik ook veel stockfoto’s. Zoals ook deze foto die ik er niet echt tussen verwachtte. De meeste foto’s die ik gebruik komen uit Pickit Images. Je kunt hier gratis foto’s gebruiken en de betaalde variant geeft nog meer keuze aan mogelijkheden.

Deze stockfoto-site heb ik als invoegtoepassing staan in PowerPoint. Invoegtoepassingen zijn aanvullende programma's die aangepaste onderdelen of aangepaste opdrachten aan Office -programma's toevoegen.

Dit scheelt enorm veel tijd! Je hoeft namelijk niet eerst naar een website, een foto zoeken, downloaden, terug naar PowerPoint, afbeelding zoeken en vervolgens weer invoegen. Via de invoegtoepassing Pickit zoek je de juiste afbeelding, aanklikken en hij staat in de presentatie.

Nog een paar andere foto tips:

1. Formaat Maak de afbeelding groot en plaats de tekst in de afbeelding. De foto en de tekst hebben op deze manier veel meer impact.

2. Tekst Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is. Kies hiervoor de juiste plek in de foto waar de meeste ‘leeg’ ruimte is. Links- of rechtsboven is het beste.

3. Filter

Je kunt de foto met een filter minder duidelijk maken zodat de tekst beter naar voren komt. Deze functionaliteit (doorzichtigheid) zit in PowerPoint.

4. Creatief

Wees creatief met het zoeken naar de juiste afbeelding. Kies voor een samenwerking niet voor de standaard handdruk maar bijvoorbeeld voor een peper- en zoutstel.

Denk bij het uitzoeken van een stockfoto ook eens Out of the Box!

Veel plezier!

#stockfoto #emotie #powerpoint

38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Icoontjes

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op