Icoontjes

Bijgewerkt: 2 jun 2020


Nog steeds worden in heel veel presentaties veel teksten en bullet points gebruikt. Zonde, want jouw verhaal en enthousiasme moeten juist het werk doen. En als we veel tekst op het scherm zien gaan we dit lezen en luisteren we niet meer naar de spreker.

Daarnaast is het voor ons brein veel moeilijker om zinnen te onthouden dan afbeeldingen en andere visuele hulpmiddelen. Met visuals hebben we maar aan een paar seconden genoeg om te begrijpen wat er staat. Icoontjes gebruiken heeft altijd mijn voorkeur op het gebruik van enorme lappen teksten.

Waarom zou je icoontjes gebruiken?

Het verstrekt de boodschap.

Elke vorm van visuele hulpmiddelen verstrekt jouw boodschap. Jij vertelt jouw verhaal. Jouw kennis en expertise wil je overbrengen op je publiek. En wat je niet wil, is dat ze afgeleid zijn van overvolle slides. Uit onderzoek is gebleken dat gesproken tekst ondersteund door visuals de beste combinatie is om informatie makkelijker, langer en sneller te onthouden.

Visueel

We krijgen per dag een enorme hoeveelheid informatie op ons af. Daardoor is onze spanningsboog in de laatste jaren enorm gedaald. Er willen snel informatie absorberen. Duurt het te lang? Dan haken we af.

Begrijpelijk in elke taal

Icoontjes kennen geen grenzen en worden international begrepen.

Snel toe te passen

Het zoeken naar de juiste foto's kan vaak behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Welke foto past goed in het verhaal? En matchen ze wel met elkaar in een presentatie? Icoontjes zijn sneller gevonden en toe te voegen in het verhaal.

Afwisseling

Slides met alleen maar foto's kan ook saai worden. Door gebruik te maken van icoontjes breng je een mooie balans aan in het hele verhaal. Bekijk in de 'diasorteerder' of deze mix goed aanwezig is.

Complexe informatie

Als je complexe informatie gaat uitleggen dan kunnen icoontjes zeker meehelpen om jouw boodschap sneller te begrijpen. Je helpt het jouw kijker het een stuk makkelijker maken.

The Noun Project is een online tool die een enorme hoeveelheid icoontjes aanbiedt. Je kunt hier van diverse onderwerpen zeker wel het juiste icoontje voor jouw presentatie vinden. Yoga houdingen, Steve Jobs of Beyonce.

De gratis variant geeft vaak al voldoende mogelijkheden om me uit de voeten te komen. En met de betaalde versie heb je een ongelooflijke grote keuze.

Je kunt de icoontjes in jouw eigen bedrijfskleuren aanpassen en downloaden als .png en .svg. Voeg voor nog meer gemak de invoegtoepassing toe in PowerpPoint en het icoontje wordt direct toe toegevoegd aan jouw presentatie.

Kortom, probeer eens wat meer icoontjes toe te voegen en laat meer tekst weg. Je kijker zal het echt als prettig ervaren.

Veel succes en plezier!


50 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op