Bloggen maar waarover? 5 blog tips! #gastblog

Wil je dolgraag starten met bloggen maar heb je geen idee hoe je begint? Of blog je al langer maar loop je regelmatig vast als het gaat om een onderwerp? Heel herkenbaar voor velen van ons. Soms is het eenvoudiger dan je denkt om toch een blog te publiceren. Ik deel vijf blog tips die je uit je 'writers block' kunnen helpen.


Eerst nog even voorstellen voor ik verder ga? Ik ben Sabine en woon en werk net als Corina in Almere. Dat werken doe ik een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere en daarnaast werk ik aan mijn blog www.pukster.nl en help ik anderen als het gaat om (online) zichtbaarheid. Ik communiceer graag en vaak, ben vergroeid met mijn iPhone en MacBook, en blog ondertussen al een hele tijd.


Beginner of gevorderd?


Of je nu begint met bloggen of al langer blogt, vroeg of laat gebeurt het je dat je volledig inspiratieloos achter je laptop naar het scherm staart. Ook ik heb dat wel eens meegemaakt. Maar nooit lang en er zijn trucjes om je weer op weg te helpen.


Als beginner helpt het om voor je überhaupt start met je blog, een contentplanning te maken waarin je drie tot zes maanden vooruit gaat denken over blogs. Wat wordt het thema van je blog? Welke hoofdcategorieën horen daar bij en welke subcategorieën?


Als je al langer blogt, heb je (als het goed is) al een contentplanning maar dan nog kan het zo zijn dat je deze niet goed gevuld krijgt door gebrek aan inspiratie. Ga dan weer even terug naar je oorspronkelijk idee en bedenk of de categorieën nog passen bij waar je nu staat. Maak eventueel nieuwe categorieën of neem afscheid van bestaande.


Vijf blog tips om je uit je schrijfdip te halen


  1. Maak gebruik van vaste rubrieken Ik heb bijvoorbeeld een vaste rubriek 'Friday Favorites' waarin ik persoonlijke favorieten deel. Dat doe ik niet elke week (teveel van het goed) maar helpt soms wel om mijn planning van drie blogs per week op orde te krijgen.

  2. Nodig gastbloggers uit om op jouw blog te publiceren Niet alleen helpen gastbloggers je aan content, als je ze een linkje naar hun eigen blog laat delen op jouw site is dat fijn voor hun linkbuilding (en dat vindt Google weer fijn). Jij blij, gastblogger blij.

  3. Inhakers Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een speciale dag voor. Uiteraard de feestdagen die we allemaal kennen, maar ook een cheesecake day of linkshandigendag kun je prima gebruiken om op in te haken met een blog. Kijk maar eens op www.daysoftheyear.com. Er zit ongetwijfeld voldoende tussen dat bij jouw blog past.

  4. Gluren bij de buren Soms werkt het heerlijk inspirerend om bij andere bloggers te neuzen waar ze over schrijven. Uiteraard ga je geen blogs kopiëren (dat vindt Google niet fijn) maar je komt vaak wel op ideetjes die je in je eigen stijl en passend bij jouw blog kunt uitwerken.

  5. Lijstjes Lijstjes, mensen zijn er dol op. Net als dit lijstje met 5 blog tips. Je kunt er alle kanten mee uit. Bijvoorbeeld: '10 Redenen waarom....', 'Mijn 5 favoriete.... van dit moment' of '8 Manieren om....'.

En, kun je met deze blog tips uit de voeten? Zo niet, je kunt me altijd vragen of ik nog een ingeving heb. Je vindt me op Instagram, LinkedIn en Facebook. Veel blogplezier!

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven