Grip - Rick Pastoor

Amajajajippiejippiejeeeeee! Grip is echt een echt doe-het-zelf-boek. Handen uit de mouwen steken en aan de slag. Rustig achter over blijven zitten en op je luie gat dit boek doorlezen zit er niet bij. Tenminste.... niet als je de inhoud ook echt wil gaan toepassen. Dan kun je het boek net zo goed in de winkel laten (zijn overigens ook de woorden van de auteur zelf).

Ik heb met een boek nog nooit zoveel aantekeningen gemaakt om te gaan uitvoeren als bij deze. Compleet met stappenplannen en checklijstjes krijg je enorm veel bruikbare informatie om jouw dag, maand, kwartaal, jaar goed te gaan indelen. We hebben nooit leren werken. We doen wat wij denken dat het beste bij ons past maar daardoor vergeten we zaken of raken we in de knoop omdat de dag niet loopt zoals we hadden gepland. Laat je leven niet aan je voorbij flitsen en plan zorgvuldig zodat je met volle verstand je werk kan doen maar ook privé activiteiten niet meer over het hoofd kan zien.

Rick Pastoor beschrijft in Grip hoe hij zijn werkzaamheden aanpakt en indeelt. Deze kennis heeft hij o.a. op gedaan uit boeken (bijv Getting things done en de management klassieker De 7 eigenschappen van effectief leiderschap ). Door te lezen en dingen in de praktijk te brengen vond hij de manier om slimmer te werken. Maar hoe ga je slimmer werken? Een tipje van de sluiter: 

Agenda

Je gaat op een andere manier naar je agenda kijken en hem anders gebruiken. Stel prioriteiten en zorg ervoor dat je productief bent maar ook effectief. Jouw agenda ga je niet alleen gebruiken voor het nakomen van je afspraken. 

Takenlijst

Niet alleen welke app je het beste kan gebruiken maar ook hoe je ervoor zorgt dat je geen actie over het hoofd kan zien. En vooral: geen acties meer móet onthouden.

Focus

Zorg voor een goede focus. Ook in dit hoofdstuk voldoende tips om te zorgen dat je niet wordt afgeleid. Een aantal tips zullen herkenbaar zijn en logisch maar dat is dan weer een goede reminder om het ook echt te gaan doen! 

Mail

Aanpakken die hap! Want de meeste mailboxen staan bomvol met allerlei mailtjes en zien we door de bomen het bos niet meer. 


Jezelf

Maar dit alles begint uiteraard bij jezelf. Want ook daar is een planning van afhankelijk. De energie balans gedurende de dag en week. Wat vind je leuk om te doen? Waar kom jij je bed voor uit? Maar ook hoe kijk je naar zelf? Met welk zelfbeeld sta jij 's ochtends op? 

Week/kwartaal/jaaroverzicht

Vanuit de week planning wordt ook gekeken naar een kwartaal en jaaroverzicht. Uiteraard is het wel de bedoeling dat er doelen gesteld en gehaald moeten worden. 

Er zit zelfs een hoofdstuk in hoe je de laatste week voor en een paar dagen na je vakantie het beste kan aanvliegen (of rijden, het ligt er aan waar de reis heen gaat). Overal is door Rick goed over nagedacht en uitgetest. Het hele boek is eigen ervaring. 

Kortom een echt doeboek! Helder praktisch en niet te zwaar om te lezen. Niet alleen die zaken onder de loep nemen waar je stress van krijgt. Maar ook tijd en ruimte maken voor jouw missie. Het ontdekken van jouw passie en hieruit doelen gaan stellen én nakomen. Ik heb inmiddels de benodigde acties al ondernomen en staan er nog meer dingen in mijn agenda gepland dan daarvoor. 

Dus hop! In de actiemodus en lees dit boek! 

39 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op