Een betere wereld begint bij jezelf

Je koopt een paars armbandje en die doe je om. Als je moppert, klaagt of roddelt dan doe je het armbandje naar de andere pols. En dat houd je 21 dagen achter elkaar voor zodat het een gewoonte wordt om niet te klagen. 

Klaar. Stop met miepen en zeuren. Einde blog.

👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
Alle gekheid op een stokje natuurlijk maar heel plat geslagen is dit de basis van het boek. In de essentie komt het er op neer dat als we positief denken en handelen dat we ons brein onbewust een signaal geven. Een signaal voor een beter gevoel waar we vervolgens ook weer naar gaan acteren. Want elk moment in je leven wordt bepaald door de gedachten waaraan je de meeste aandacht schenkt. En als die gedachten negatief zijn dan heeft dat weer effect op ons brein en ons doen en laten. Het kan je de hele dag door flink in de weg zitten als jij het daardoor jouw humeur laat bepalen. 

Dit boekje helpt daarbij en neemt je mee door 4 fases:

  1. Onbewuste incompetentie (je bent je niet bewust dat je moppert).

  2. Bewuste incompetentie (je wordt bewust dat je moppert).

  3. Bewuste competentie (je gaat bewust minder of niet mopperen).

  4. Onbewuste competentie (je moppert niet meer).

Gedrag en gedachte

Psycholoog Robin Kowalski schreef dat veel klachten 'pogingen zijn om interpersoonlijke reacties bij anderen op te wekken, zoals medelijden of bevestiging'. De manier van gedragen, die een uiting is van je gedachte, dicteert hoe mensen op je reageren. En klagende mensen zijn gewoon minder leuk om mee in gesprek te zijn toch? Want ook dat heeft impact op ons humeur. En wat is nou fijner om je beter te voelen in plaats van te klagen op van alles en nog wat. 


Klagen kun je vergelijken met een slecht adem. Uit de mond van een ander valt die ons op, maar niet uit onze eigen mond".

Dus begin eerst bij jezelf en wordt eerst bewust van hoe vaak en waarom je klaagt. Daar begint de verandering mee. Het wisselen van het bandje gaat daarbij helpen. Sta er eens bij stil hoe vaak je eigenlijk moppert, zeurt, klaagt en roddelt.


Compact

Een leuk compact boekje dat ook weer heel gemakkelijk leest (189 blz). Koop je het boek, dan zit daar ook het paarse armbandje bij. Een feel good boek dat je misschien ook wel aan iemand cadeau kan geven. Ik ben mij er meer bewust van na het lezen van dit boekje en ik merk dat ik meer situaties makkelijker accepteer voor wat ze zijn. Doe je mee? 

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op