Helweek - Erik Bertrand Larssen

Bijgewerkt: 18 jun 2020

Jouw to-do-lijst blijft maar groeien en je hebt geen idee waar je moet beginnen. De gedachte alleen al maakt je moe en besluiteloos. Maar ergens in je achterhoofd weet je dat het wegwerken van deze lijst enorm veel rust gaat geven. Plan een helweek en pak de lijst aan. Niet alleen je to do lijst krijgt een opfrisbeurt ook ga je er zelf aan geloven. Helweek brengt je tot het uiterste. Je gaat alles uit een week halen wat er in zit. Zo vaak buiten je comfort zone komen dat het normaal gaat voelen. Tijdens de helweek ga je je lat hoger neerleggen om het uiterste uit jezelf te halen.

De tip voor dit boek kreeg ik van een dame die wist dat ik The Miracle Morning had gelezen en al redelijk vroeg naast mijn bed sta. Maar Helweek gaat nog een stap verder! De titel triggerde mij uiteraard om het te lezen. Van de schrijver had ik nog nooit gehoord maar naast internationaal spreker is hij voornamelijk mental coach voor topatleten en topmanagers.  Met zijn ervaring bij de Navy SEALS en Noorse Special Forces weet hij precies hoe het is om tot het uiterste te gaan en niet op te geven terwijl je hoofd en lijf aangeven dat het daar wel de tijd voor is. 


There are seven days in a week. "Someday"is not one of them".

Een week dus vol aan de bak... van maandag tot en met zondag. Elke dag op om 05:00 uur en om 22:00 uur naar bed. Maar dat is niet het enige. Nog meer regels zijn o.a.:

👉🏼 Blijf trouw aan je plan. 👉🏼 Werk extreem hard.

👉🏼 Wees daadkrachtig en proactief.

👉🏼 Geen social media onder werktijd.

👉🏼 Train minstens 1x per dag.

👉🏼Eet gezond.

👉🏼 Laat de tv uit. 

Uiteraard heeft dit de benodigde voorbereidingstijd nodig, want ook dat is een essentieel onderdeel. Zonder voorbereiding wordt het niets. Je gaat doelen stellen die je die week wil gaan behalen en je moet alles op alles zetten om die te gaan bereiken. Het boek behandelt per dag een onderwerp dat belangrijk is om die helweek door te komen. Bijvoorbeeld het aanpakken van gewoontes, het creëren van focus maar ook zorgen voor rust en herstel. Hij geeft bruikbare tips en deelt succesverhalen van o.a. topsporters. Aangevuld met verhalen vanuit zijn eigen ervaring als Special Forces leest het boek makkelijk weg. Het telt 200 pagina's en ik had hem binnen no-time uit. 

Het resultaat na de helweek zou verbluffend moeten zijn. Door buiten je comfort zone te gaan zul je inzichten krijgen in wat jouw capaciteiten zijn. Meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen kunnen. Ik ga zeker een keer de helweek doen, daarvoor zal ik het boek nog een keer moeten lezen, wat zeker geen straf is. Ik kreeg er zeker energie van! 


Laat het mij weten als jij ook een helweek ga doen?

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op