Leven met wind mee

Bijgewerkt: 22 jul 2020

Jij bent de fabrikant van je eigen drama. En daar heeft Jelle (vind ik) gelijk in. We kunnen het ons vaak genoeg (onnodig) moeilijk maken. En tegen de wind in fietsen, kost gewoon veel moeite en energie. Maar als je dat los gaat laten, zal het leven een stuk prettiger worden. Leven met wind mee is een boek dat jou kan helpen om makkelijker naar het leven te kijken. Je minder druk te maken over zaken die er minder toe doen. 

Leven met wind mee is opgebouwd uit drie delen met daarin 16 hoofdstukken boordevol inspiratie:


Deel I:

Het herkennen van tegenwind. Veel voorbeelden en veel metaforen. En die maken het juist zo duidelijk om het gehele plaatje te gaan zien. Te beginnen bij blij zijn met jezelf. En niet druk maken over wat andere van ons denken. 


Deel II:

Een stapje verder en aan de slag om die dramaloosheid te gaan uitschakelen. Dat doet Jelle d.m.v. mediteren. Bij het woord alleen al kreeg ik mijn bedenkingen en was ik geneigd om af te haken. Maar wat hij schrijft klinkt logisch en helder. Door regelmatig te mediteren begin je steeds duidelijker te zien hoe gedachten gewoon komen en gaan, en hoe je daar verrassend weinig over te zeggen hebt. 


Deel III:

"Ik heb het te druk. Maar ik heb kinderen. Ik kijk liever Netflix..." Deze excuses gaan ook op de schop. Beroemdheden zoals Oprah Winfrey, Timothy Ferriss en Jim Carrey hebben waarschijnlijk ook weinig tijd en die hebben veel baat bij mediteren. Dus waarom jij niet?


Want dat betekent niet alleen dat je altijd iets te lachen hebt. Het betekent ook dat je je vrijer, blijer en veel rustiger kunt voelen. Want het zijn je gedachten die het leven zo ingewikkeld maken, niet het leven zelf."


Hoe omschrijft Jelle Hermus zelf zijn boek?

"Dramaloosheid" - zo noemt hij het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In Leven met wind mee laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verandert.

Na zijn succesvolle debuut Steeds leuker gaat hij in dit praktische boek een stap verder en een laag dieper. Leer over scheten, meditatie en de kracht van innerlijke rust. En laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret. 


Want het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. En zodra je leert om je eigen drama te verminderen, kun je zomaar met een wezenloze glimlach op je snoet over straat lopen. Best fijn. 

Al eerder las ik Steeds leuker van de zelfde auteur en ik vind zijn schrijfstijl erg prettig! Het boek is een mix van zweverigheid en nuchterheid. Aangevuld met veel luchtige grappen (om maar bij wind mee te blijven) maakt het een fijn boek om te lezen. Dit boek helpt je om niet zo maar te blijven rennen door je leven. Maar dat het beter is om rustig te genieten van elk moment.

Zeker een goed boek om te lezen tijdens je vakantie en eens stil te staan of je nog wel langer tegen de wind in wil blijven fietsen. 


Wil je meer lezen over simpeler en gelukkiger leven? Er is genoeg te vinden op zijn website SoChicken.

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op