Miracle Morning - Hal Elrod

Bijgewerkt: 18 jun 2020

“Maar ik ben geen ochtendmens!” Ik weet het! Dat had ik namelijk precies hetzelfde toen ik 1,5 jaar geleden aan het boek ‘Miracle Morning’ begon. Ik was ook zeker geen "Miss Sunshine" als ik mijn bed kwam uitgerold. Maar ik wilde dit doen en ik koos dan ook een makkelijke periode uit (donkere, gure, koude wintermaand #not). Niet miepen Corien! Lekker cold turkey de wekker om 05.45 uur zetten. Gelukkig had ik daarvoor wel het boek ‘5 seconde regel’ van Mel Robbins gelezen, dus ik wist hoe slecht ‘snoozen’ voor je is.


De ene dag vroeg op staan ging soepeler dan andere dagen. Zeker als ik een hele nacht niet had kunnen doorslapen, was het pittig. En het stomme is dat nu ik het boek voor de tweede keer heb gelezen, het mij allemaal veel duidelijker is dan de eerste keer. Ik kan met minder slaap toe en ben nu bijna altijd voor de wekker wakker. Ook in het weekend sta ik er redelijk vroeg naast, terwijl ik vroegâh met moeite om 09.00 uur mijn bed uit kon komen.  En dan was ik nog steeds moe (waarschijnlijk doordat ik te veel sliep). Nu heb ik heerlijk de tijd om te lezen of ik pak mijn notitieboek.


Het gaat niet alleen om het vroeg opstaan maar ook over de verantwoordelijkheid nemen over de kwaliteit van je leven. Opstaan met een doel voor ogen, niet omdat je moet op staan maar omdat je dat zelf wil. Met een doel dat je blij maakt zodat het voelt alsof je elke dag op vakantie gaat. En elke dag tijd besteedt aan het bouwen van een betere ‘ik’ en een leven dat je graag wil.


Volgens de auteur Hal Elrod is het een praktisch, effectieve resultaatgerichte methode om je leven en jezelf te verbeteren op elk gebied. Een echte game-changer. Uit eigen ervaring weet Hal hoe belangrijk een ‘Miracle Morning’ kan zijn en dat je aan je persoonlijke ontwikkeling moet werken, elke dag weer. Na een ernstig auto-ongeluk raakte hij in coma en zijn lichaam was verwoest. Volgens de dokter zou hij nooit meer kunnen lopen. Zijn leven was een puinhoop en hij besloot het roer om te gooien. En dat begon bij persoonlijke ontwikkeling en waarom de ochtend het beste moment van de dag is om daaraan te werken.

“The tone of our morning has a powerful impact on the tone of the rest of our day.”

Hal beschrijft zijn ontwikkelde methode en hoe je hiermee kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. Met 6 nieuwe gewoontes S.A.V.E.R.S. (staat voor Silence Affirmation Visualisation Excercise Reading Scribing) die je in 30 dagen eigen maakt… voor 8 uur ‘s ochtends uiteraard. Leg de focus op wat je wat en wat er gedaan moet worden.


3 tips uit ‘Miracle Morning’ om mee te kunnen starten:

1. Maak van persoonlijke ontwikkeling een dagelijkse prioriteit. Want als we gelukkig willen zijn, zullen we daar tijd voor vrij moeten maken.

2. Zoek een ‘accountability partner’; iemand waarmee je samen deze uitdaging wil aangaan. Om elkaar te steunen als het lastig is (en dat wordt het zeker!).

3. Neem een markeerstift en pen. Arceer belangrijk dingen en maak aantekeningen.


Miracle Morning is personaliseerbaar en aanpasbaar voor jou. Geen strakke regels die je moet volgen maar voldoende tips om van jouw ochtendroutine een succes te maken. Het boek is aangevuld met succesverhalen van anderen waarin wordt verteld wat voor effect het op hun heeft gehad. Soms kreeg ik hier wel een beetje het ‘Tell Sell-gevoel’ van (“Look Mike! This is really amazing”). Maar makkelijk leesbaar (ook in het Engels) en niet te dik.


Het lezen van het boek en het schrijven van dit blog heb ik voornamelijk gedaan tijdens mijn vroege ochtenduren. En het heeft mij zeker aan het denken gezet, ik sta eerder op maar vooral sta ik de meeste dagen zonder moeite op. 

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte

CONTACT

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op