Tribe of mentors: verhalen voor het slapen gaan.

Bijgewerkt: 11 aug 2020

Timothy Ferriss kennen de meeste wel van het boek 'Een werkweek van 4 uur'. Maar naast dit impactvolle boek schreef hij ook het boek Tribe of Mentors. Het boek kan wellicht wat angst oproepen door de dikte van het boek. Maar laat je daardoor niet afschrikken! Dit boek is juist geschikt voor de niet-lezer.


Tribe of Mentors

Want het is geen lang verhaal maar het zijn allemaal korte stukjes. De auteur stuurde meer dan 100 succesvolle mensen allemaal dezelfde vragen. De antwoorden vatte hij samen in 1 boek. Van Ashton Kutcher tot Larry King en van Gary Vanerchuk tot Tony Robbins. Allemaal delen ze hun inzichten, adviezen, boekentips maar ook hun afraders. 


Timothy Ferriss stelde elf zorgvuldig geformuleerde vragen aan een hele verzameling succesvolle mensen, zijn tribe. Hun korte profielen en antwoorden op die 11 vragen helpen jou ook je meest uitdagende levensvragen te beantwoorden en buitengewone resultaten te boeken. In Tribe of mentors vind je de gereedschappen, tactieken en gewoontjes van meer dan 130 top presteerders. Laat je inspireren door de antwoorden van bijvoorbeeld Brené Brown of Yuval Noah Harari.

Dit boek bevat praktische adviezen van bijzondere professionals die oplossingen hebben gevonden voor verschillende vraagstukken. Want of je nu je resultaten wilt verbeteren, jezelf opnieuw wilt uitvinden of gewoon wat inspiratie zoekt, iemand anders heeft waarschijnlijk een vergelijkbaar pad afgelegd! Profiteer nu van de levenslessen van al deze geweldige mensen.

De meeste indruk

Het verhaal van Jerzy Gregorek heeft op mij een behoorlijke indruk gemaakt. Als politiek vluchteling emigreerde hij naar Amerika en werd op jonge leeftijd alcoholverslaafde. Ondanks veel tegenslage en moeilijke tijden is het hem gelukt om samen met zijn vrouw een succesvol Happy Body-programma en publiceert ook gedichten. Zijn statement:


“Moeilijke keuzes, gemakkelijk leven. Gemakkelijke keuzes, moeilijk leven."

Mijn top 10 beste quotes / inzichten die in het boek staan

 1. Als je denkt te klein te zijn om iets gedaan te krijgen, heb je nog nooit samen met een mug in een donkere ruimte gezeten.

 2. De prijs is wat je betaalt. Waarde is wat je krijgt.

 3. Kennis vormt de basis van doen; doen is de voltooiing van weten.

 4. Onze angsten zijn altijd talrijker dan onze gevaren.

 5. Het gaat niet om wat je bekijkt, maar om wat je ziet.

 6. Doe wat je kunt, met wat je hebt en waar je bent.

 7. Een verloren uur in de ochtend haal je nooit meer in.

 8. Wijs een lastige klus altijd toe aan een lui iemand. Die zal zeker een gemakkelijke manier vinden om de klus te klaren. 

 9. Het is opzienbarend wat je allemaal kunt bereiken als het je niet uitmaakt wie er met de eer gaat strijken.

 10. Er is niets zo zinloos als efficient doen wat eigenlijk helemaal niet hoeft te gebeuren. 

Makkelijk te lezen maar absoluut inspiratievol. Verhaaltjes voor het slapen gaan voor ondernemers. Leg het op je nachtkastje en ga slapen met mooie ideeen voor de volgende ochtend. Ook een leuk cadeau idee om aan een zakenrelatie te geven.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stilte

CONTACT

 • Instagram Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • Pinterest Social Icon

Virtual Focus

Corina Evers

06-120 830 60

corina@virtualfocus.nl

 

KvK nr: 65232941

BTW id: NL002053428B49

© 2016-2020  Alle rechten voorbehouden bij Virtual Focus

Neem contact op